Search
Close this search box.

ADD + ADHD coaching op maat

Ontdek de 7 elementen van aandacht en leer jezelf kennen!

De 7 elementen van aandacht vormt de basis methode van onze coaching. Deze elementen zijn de 7 belangrijkste factoren in je leven. En ze bepalen jouw vermogen om dagelijks te presteren. Het geeft inzicht in de oorzaak van motivatie problemen, overprikkeling, verstrooidheid, impulsiviteit en ga zo maar door. Hoe meer de elementen in balans zijn, hoe beter je presteert.

De 7 elementen van aandacht helpen bij ADD en ADHD

De 7 elementen van aandacht

Omdat AD(H)D veel verschillende symptomen kent, is het soms lastig om daar overzicht in te krijgen. Daarbij komt dat ADD en ADHD voor iedereen anders is. De 7 elementen (de cirkels met de felle kleuren) vormen de basis voor wat belangrijk is in een leven met ADD/ADHD. Vaak komen problemen in het dagelijks leven, doordat 1 of meer elementen voor onbalans zorgen. Door gerichte vragen te stellen komen we tot de kern van jouw hulpvraag en kunnen we doelgericht aan de slag met het vinden van oplossingen voor het dagelijks leven.

Ga op reis met de 7 elementen van aandacht!

De 7 elementen van aandacht, is het enige werkboek voor AD(H)D dat echt werkt. Met dit boek haal je een persoonlijke gids in huis, waarmee je samen op reis gaat. Een reis naar verbetering. Het geeft inzicht in jezelf, AD(H)D, en wat je moet doen om weer in balans te raken. Het zit boordevol handige tools en tips, die je meteen toepast in jouw dagelijks leven met ADD of ADHD. Vanaf nu is het boek verkrijgbaar in onze nieuwe Kracht + Aandacht winkel. De eerste oplage bestaan uit slechts 100 exemplaren , dus wees er snel bij!

Pre-order het boek de 7 elementen van aandacht

De zoektocht naar balans...

Het leven draait om balans. Maar bij AD(H)D lijkt die balans soms ongrijpbaar te zijn. Dit kan naar verloop van tijd ontzettend frustreren of overweldigen. Soms raak je hierdoor in een dip, waar je zelf niet uit lijkt te komen. De meeste mensen zijn door de onbalans aan zichzelf gaan twijfelen.  De 7 elementen van aandacht leiden je de weg in je zoektocht naar balans. Zo leggen we helder en duidelijk de vinger op de zere plek. Hieronder leer je meer over de verschillende elementen.

Rusten

Rusten is het eerste element. Te weinig rust zorgt ervoor, dat je snel overprikkeld raakt. Natuurlijk is slaap een belangrijke bron van rust. Maar ook sporten, ontspannen en mediteren spelen een belangrijke rol.

Concentreren

Sterk verbonden met rusten is het element concentreren. Oftewel aandachtig blijven op de momenten dat het telt. De meeste mensen met AD(H)D hebben hier moeite mee. Met de nadruk op luisteren en lezen.

Nadenken

Nadenken gaat over het beheersen van gedachte stromen. Hoeveel grip heb jij op impulsiviteit, je zelfbeeld of drukte in je hoofd? Je gedachte patronen kunnen kunnen ervoor zorgen dat je uit balans raakt.

Plannen

Plannen is voor de meeste mensen met ADD en ADHD een valkuil. Meestal gaat het hierbij over afspraken met anderen, maar ook over afspraken die je met jezelf maakt. Houdt jij je altijd aan de planning?

Doorzetten

Doorzetten gaat over motivatie. Bij ADD en ADHD werkt dit anders dan normaal. Het gaat over het nakomen van afspraken, ook wanneer de motivatie weg is. Met coaching verhogen we je lange adem.

Structureren

Voor iemand met AD(H)D is het noodzakelijk om te leren structureren. Het is niet het leukste onderwerp, maar zonder structuur zijn wij nergens. Een goede structuur zorgt namelijk voor overzicht en rust.

Voelen

Het laatste element is voelen. Dit gaat over de relatie met jezelf en met anderen. Als je jezelf en jouw omgeving vertrouwt, presteer je beter en andersom. Hoe goed ben jij in staat om jouw relaties te onderhouden?

Het kern element

Presteren

De optelsom van deze elementen brengt ons bij het kern element presteren. Optimaal presteren betekent balans in de elementen. Door te verbeteren op 1 element, merk je direct effect op andere gebieden. Rusten heeft bijvoorbeeld invloed op concentreren, doorzetten en nadenken. Doordat je de balans hersteld, presteer je duurzaam beter.

Krijg gratis toegang tot onze white papers!

De meest recente ervaringen uit onze praktijk worden direct opgeschreven in onze whitepapers. Zo kan iedereen die in hun leven of werkveld te maken krijgt met AD(H)D, zich blijven ontwikkelen en leren over ADD en ADHD. Ook gaan we dieper in op methodes en tools om jouw prestaties met ADD en ADHD te verbeteren. Door alleen je e-mailadres in te vullen, krijg je toegang tot al onze nieuwste whitepapers. En dat helemaal gratis!

Heb je een vraag over de 7 elementen?

Lees de nieuwste artikelen uit onze blog