Search
Close this search box.

ADD + ADHD coaching op maat

Coaches in Nederland krijgen steeds vaker te maken met ADD en ADHD. Naar schatting heeft 1 op de 10 mensen klachten, gerelateerd aan AD(H)D. Toch weten maar weinig professionals echt, hoe je het beste kunt coachen bij ADD of ADHD. En dat zorgt ervoor dat trajecten zonder resultaat, of met weinig verbetering worden afgesloten. Onnodig, zeggen de experts. En de ervaring leert dat je met een paar kleine aanpassingen, al een grote verandering in je resultaten kunt maken. In dit artikel lees je de 5 beste tips voor tijdens het coachen bij ADD of ADHD.

1. Overzicht bewaren (coachen bij ADD en ADHD)

Bijna alle mensen met ADD en ADHD hebben moeite met het bewaren van overzicht. Dat zie je vooral tijdens het coach gesprek. De coachee heeft de meeste uiteenlopende gedachten in het hoofd. En het gesprek gaat soms van de hak op de tak. Dit heeft te maken met de manier waarop informatie wordt verwerkt (lees hier meer). Het zorgt ervoor dat er maar weinig overzicht is in het gesprek. Als coach moet je hier alert op zijn. Zorg dat het gesprek op natuurlijke wijze weer bij de kern terugkomt. Dit kun je doen door de laatste gedachte (van de coachee) te koppelen aan waar jij naartoe wilt. Of door de coachee te onderbreken, waarna je de eerdere vraag herhaalt.

2. Moment van coachen

Het klinkt gek, maar de timing van een coachgesprekken kan veel uitmaken voor je traject. Mensen met ADD/ADHD zijn meestal avondmensen en zijn daaroor in de ochtend minder actief. Vaak zie ik werkfit coaches stipt om half 9 een afspraak inplannen. Want, redeneren zij, ‘zo vroeg moet je ook naar je werk straks’. Dit is een logische redenering, maar coachen bij ADD of ADHD, werkt net een beetje anders. Een (te) vroeg coachgesprek heeft 2 nadelen. 1. De coachee komt vaker niet opdagen of verslaapt zich. 2. De coachee is dan vaak nog niet helemaal wakker. De gesprekken hebben dus minder effect. Daarom is het belangrijk om afspraken bij AD(H)D in de middag te plannen.

3. Prioriteiten stellen

Hoofdzaak en bijzaak zijn voor mensen met ADD en ADHD moeilijk te onderscheiden. Het is voor de coachee dan ook lastig, om te beslissen waar de prioriteit ligt. Hier kun je hem of haar mee helpen, door samen te bespreken wat nu belangrijk is (en wat niet). Dit kun je doen door bijvoorbeeld samen een prioriteiten lijst op te stellen. Waarbij je steeds de vraag stelt: ‘Waar ligt volgens jou de prioriteit, en waarom?’. Maak vervolgens samen een stappenplan, om het doel/taak te behalen of uit te voeren.

4. Praktisch coachen bij ADD of ADHD

ADD-ers en ADHD-ers zijn meestal praktisch ingesteld. Ze leren het liefst door te doen. En juist minder goed vanuit de theorie. Het is daarom belangrijk dat je tijdens een coach gesprek, meer ingaat op de praktische zaken en oplossingen. Dingen die de coachee kan doen, om beter met het probleem om te leren gaan. Ook kun je bij praktische leerpunten (zoals administratie, of huishouden), proberen om het werk de eerste paar keer samen op te pakken.

5. Laat mij dat maar voor je doen...

Tot slot zie ik veel coaches dezelfde valkuil inlopen tijdens hun traject. Het is de grootste reden voor een laag resultaat in het coachen bij ADD of ADHD. Als coach hebben we namelijk allemaal iets met elkaar gemeen. We willen graag andere mensen helpen. Maar als dat vervolgens niet lukt gebeurt er iets geks. Als we merken dat de coachee moeite heeft met dingen regelen of afspraken nakomen, willen we dat meteen oplossen. Ons hulp orgaan draait overtoeren, en we nemen dingen uit handen. ‘Ik doe dat wel…’ hoor je jezelf zeggen.

Natuurlijk goed bedoeld, maar dit heeft bijna altijd een negatief effect. Onbewust zeg je tegen de coachee: ‘Jij kan dit niet en ik wel, en ik heb er geen vertrouwen in dat jij dit kunt leren’. En dat is wel de laatste boodschap die je tijdens een gesprek wil overbrengen. Het drukt de coachee in een passieve rol, en gaat achterover leunen. Samen mag je natuurlijk dingen oppakken, maar zorg ervoor dat je niks uit handen neemt. Zo blijft de coachee achter het roer staan. En geef je hem de kracht en vertrouwen, dat hij zelf zijn leven kan verbeteren.

Hoe kun je het beste iemand met ADD of ADHD coachen?

Heb jij een vraag over ADD of ADHD?

Ga op reis met de 7 elementen van aandacht!

De 7 elementen van aandacht, is het enige werkboek voor AD(H)D dat echt werkt. Met dit boek haal je een persoonlijke gids in huis, waarmee je samen op reis gaat. Een reis naar verbetering. Het geeft inzicht in jezelf, AD(H)D en wat je moet doen om weer in balans te raken. Het zit boordevol handige tools en tips, die je meteen toepast in jouw dagelijks leven met ADD of ADHD. Vanaf nu is het boek verkrijgbaar in onze nieuwe Kracht + Aandacht winkel. De eerste oplage bestaan uit slechts 100 exemplaren , dus wees er snel bij!

Pre-order het boek de 7 elementen van aandacht

Volg een van onze trainingen

Online training voor ADD/ADHD (gratis)

Voordat je met een coach traject begint, is het belangrijk dat je de basis van ADD en ADHD begrijpt. Klik op de onderstaande link en start met onze gratis training.

Training voor ouders en docenten

Ouders en docenten hebben vaak hun handen vol aan een kind met AD(H)D problematiek. Daarom geven wij training aan scholen over hoe je omgaat met AD(H)D.

Training voor coaches

Normale coach technieken werken vaak minder goed bij mensen met ADD en ADHD. Een korte training geeft je de tools om sneller resultaat te behalen.

Misschien vind je deze artikelen over ADD/ADHD ook interessant